Reakce čtenářů

C pro mikrokontroléry

8. 4. 2003, Petr Unzeitig

Vážený pane Kubico,
zřejmě jsem ten, o kterých se ve Vaší knize rovněž hovoří - tedy jeden z vývojářů, kteří stále programují jen v assembleru. Samozřejmě jsem mnoho let po céčku tak trochu pošilhával, ale protože nejsem zrovna velkým milovníkem příkazových řádků, nedařilo se mi tenkrát (možná se mi ani moc nechtělo) najít vhodný systém pro programování mikroprocesorů v céčku. Také to asi bylo tím, že jsem vždy vytvářel nepříliš rozsáhlé funkční celky, které se daly v assembleru rozumně zvládnout. Několik hodin nad Vaší knihou (a IAR návrhový balík) mne nutí se hluboce zamyslet. Přestože jsem v minulosti céčko zkoušel na PC, byl jsem pod takovým vlivem PASCALu, že jsem ho nedokázal opustit. Později jsem přešel na VISUAL BASIC a procesory nadále programuji v assembleru, který mi vyhovuje. Horší je to však s přenositelností staršího sw na novější systémy, kdy je třeba přejít na jiný typ procesoru (nejlépe naprosto odlišného typu).

Nenapsal jsem Vám zde sice nic nového, ale rád bych Vám poděkoval za příjemnou a praktickou příručku, se kterou lze opravdu ihned začnout pracovat. Prostředí Emdedded Workbench je zřejmě to, co mi naprosto vyhovuje. Otázkou však zůstává, kolik asi stojí. Protože na stránkách IAR není uveden český distributor (ne že by mi vadilo nakupovat v zahraničí, ale je to u nás někdy pohodlnější), rád bych Vás požádal o zaslání informace, zda o našem distributorovi nevíte.

S pozdravem Petr Unzeitig, UPTech

12. 4. 2003, Libor Kubica, redakce nakladatelství BEN - technická literatura

Pane Unzeitigu,
děkuji za Vaši upřímnou reakci a za inspiraci. Vývojové sw IAR lze koupit přes firmu HT Eurep, viz str. 277 v knize "C pro mikrokontroléry".

S pozdravem Libor Kubica

 


www.ben.cz